Lab

обратно

12.3.2009 г.

Танц през Февруари

 

Бургаската атристична компания ДЮН/Танц БГ изпраща зимата с поредица от сценични изяви, наречени ТАНЦ през февруари.
От 12 до 19 Февруари ДЮН/Танц БГ ще представи пред бургаската аудитория 3 танцови продукции, предназначени за различни аудитории и възраст.

Февруарският танцов сезон се открива на 12.02, от 19.30ч
.,в залата на НХК с ШОУ ПРОДУКЦИЯ, представяща изпълнения на формации от Школата за съвременен танц към Сдружение Танц БГ и Младежки Културен Център. В шоуто ще вземат участие най-извените танцьори на Школата - Форсайт, Младши, TNT, Балет РУЖ,  както и носителите на престижното 6 място от световния Хип Хоп Шампионат 2008  - ФОРСАЙТ КРЮ. Традиционни гости на продукцията ще бъдат Брейк Клуб БЛЯК СТАЙЛ, вицешампионите в раздел Брейк Денс от Световния Хип Хоп Шампионат 2008 - НЮ ХОУП КРЮ, както и бургаските брейк легенди Добри Момчета и Генгста Генгста Продакшън /GGP/. Освен истински разбиващ Хип Хоп, спектакълът ще представи и нова вълна от изпълнения на рок и алтернативна музика.

На 18 Февруари, от 18.30 ч., в залата на НХК, ДЮН/Танц БГ ви кани на ДЕТСКО ТАНЦОВО ШОУ, в което ще се представят най-малките танцьори на Школата за съвременен танц. Главни герои тук ще бъдат формациите: Бонбон, Сладури, Мини Проджект, както и гостите от Клуб СЕЗОНИ и Детски хор МИЛКА СТОЕВА.

Февруарската танцова вълна продължава на 19 Февруари, от 19.30 ч
., в залата на НХК с представянето на спектакъла ФИЛМ ВТОРА УПОТРЕБА и съвместната продукция на Компания ДЮН с американския гост-хореограф Елиа Мрак. Елиа гостува за 3 път на ДЮН/Танц БГ. В рамките на ТАНЦ през Февруари той ще представи спектакъл-импровизация, наречен ПРЕМИНАВАНЕ. В спектакълът ще вземат участие както танцьорите на трупата, така и младите изпълнители от Школата за съвременен танц.

Образованието на Елиа преминава през Колеж ПОМОНА в Лос Анджелис /САЩ/ и многобройни танцови специализации с международни преподаватели и хореографи. С бургаските танцьори той провежда едномесечен семинар по танцова импровизация.

ФИЛМ ВТОРА УПОТРЕБА е последният проект на компания ДЮН. Той поднася на публиката един невъзможен микс от клишета – ситуации и образи, взаимствани от киното и интерпретиращи реалния живот.