Lab

обратно

25.6.2010 г.

"Танц Мания" 2010

Що е ТАНЦ МАНИЯ и има ли то почва у нас?

За 7 пореден път Сдружение „Танц БГ”/Компания „ДЮН” ще представи на сцена най-добрите си постижения за годината, в спектакъл с традиционното заглавие „Танц Мания”.

Над 100 танцьори ще демонстрират таланта си в две представления на 28 Юни от 19.00 и 21.00 ч. в залата на НХК. Хип-Хоп, Съвременен танц, Рок, Индийски танци, Класически балет и още много стилове на танца ще бъдат включени в сценичната диаграма на ТАНЦ МАНИЯ 2010.

Между участниците са и популярните сред бургаската аудитория ФОРСАЙТ КРЮ, Брейк клуб БЛЯК СТАЙЛ, НЮ ХОУП, ДЕНСКОД, Балет РУЖ и др.
Гости на спектакъла ще бъдат Клуб за спортни танци „Бургас 75”, Клуб по спортно ушу „Бей Син” и солисти на балета на Бургаска Опера.

В ТАНЦ МАНИЯ освен че танцуват и се въртят на глава, танцьорите пеят. Всички гости на спектакъла, както и основните му участници са лауреати на престижни национални и международни награди. Освен, че са 6-ти в света, хип-хопърите от формация ФОРСАЙТ КРЮ нямат участие в национален танцов шампионат без да завоюват поне една първа награда. НЮ ХОУП са световни вицешампиони по Брейк Денс. Състезателите от БЕЙ СИН, освен че наподобяват безумно на монасите от Манастира „Шао Лин”, са носители на безбройни първи отличия от международни състезания по У-шу. БУРГАС 75 е най-добрия клуб по спортни танци в България и го доказва с ежегодните си шампионски отличия във всички възрастови категории.

Спектакълът ТАНЦ МАНИЯ е продукция на Сдружение „Танц БГ” или Танцова компания ДЮН и се реализира с приходите от продадени билети.

За трета поредна година Goonys Creative Studio се включва в културната инициатива като изготвя графичното оформление на рекламните материали.Снимки от "Танц Мания 2009"